منظور از مشاغل اینترنتی
به زبان خیلی ساده، مشاغل اینترنتی، کارهایی هستند که به زمان و مکان خاصی وابسته نیستند و در بستر اینترنت و اغلب بهصورت آنلاین انجام میشوند. در این دسته از مشاغل، بدون اینکه مجبور باشید از خانه خارج شوید، یا موظف باشید در تایم و محل معینی کار کنید، میتوانید از طریق اینترنت و فقط با گوشی یا لپتاپ خود پول دربیاورید. کارهایی مثل آموزشهای آنلاین (آموزش زبان، آشپزی، ترید و خریدوفروش ارزهای دیجیتال و…)، تولید محتوا، ادمینی و مدیریت شبکههای اجتماعی، طراحی گرافیک، لوگو، سایت و اپلیکیشن و… نمونهای از شغلهای اینترنتی محبوب و پردرآمد هستند.
شغل اینترنتی برای کسب درآمد اینترنتی مناسب
برای انتخاب یک شغل اینترنتی مناسب، اول باید: محدودیتهای زمانی را در نظر بگیرید حوزهٔ موردعلاقهتان را کشف کنید مهارتتان را در آن شاخه تقویت کنید بعضی مشاغل اینترنتی هم مثل پادکستری یا فروشگاه آنلاین هستند که به سرمایهٔ اولیه نیاز دارند؛ پس بهتر است هزینههای اولیهٔ راهاندازی سایت و خرید تجهیزات را حساب کنید تا وسط راه شکست نخورید. حالا برویم ببینیم چطور میتوانیم از اینترنت درآمد کسب کنیم!
تولید محتوا
اگر دستی بر قلم و مهارت در نوشتن دارید، تولید محتوای متنی برای سایتها، وبلاگها و شبکههای اجتماعی یکی از بهترین مشاغل اینترنتی برای شماست. برای تولید محتوا، به هیچ سرمایهای نیاز ندارید؛ تنها چیزی که برای شروع کار میخواهید: داشتن مهارتهای نگارش و ویرایش تسلط به زبان انگلیسی و ترجمه آشنایی با تحقیق و جمعآوری مطالب تخصص کافی در یک یا چند موضوع برای نوشتن (مثل مارکتینگ، گردشگری، تجهیزات دیجیتال، آشپزی، ارزهای دیجیتال و..)
آموزش آنلاین
زبانتان خوب است؟ برنامه نویسی بلدید؟ هنر خاصی دارید؟ فرقی نمیکند در چه زمینهای تخصص و مهارت دارید؛ در هر صورت، با آموزش آنلاین میتوانید مهارت خود را به پول تبدیل کنید! آموزش آنلاینِ مهارتهای مختلف به دیگران، یکی از آن شغلهای پردرآمد اینترنتی است که از چند طریق، شما را به پول میرساند. روش اول، برگزاری وبینار است. در این روش، شما جلسهای ترتیب میدهید و بهازای دریافت هزینه، بهشکل زنده و تعاملی، دربارهٔ موضوعی که در آن متخصص هستید، صحبت میکنید یا مهارتی را به شرکتکنندگان میآموزید. پلتفرم ایسمینار، یکی از بهترین بسترها برای برگزاری این دست آموزشهای آنلاین است.

روش دوم، برگزاری دورههای آنلاین و ویدئویی است. میتوانید با فروش دانش و تخصص در قالب دورههای آنلاین یا ویدیوهای آفلاین، درآمد کسب کنید. برای فروش این دورهها هم دو راه دارید؛ یا میتوانید خودتان مستقیماً از طریق اینستاگرام یا سایت دورهتان را بفروشید. مثل کاری که خانم ندا عروضی در سایت شخصی خود انجام میدهد.

روش سوم، آموزشهای خصوصی و عمومی مهارتهایی با موضوعات مختلف مثل زبان، نرمافزارهای کاربردی (مثل فتوشاپ، اکسل، ورد)، توسعهٔ فردی، کپیرایتینگ، برنامهنویسی و… است. پلتفرمهای زیادی مثل، اُتیچر، فرادرس، مکتبخونه و… زمینهٔ ارائهٔ این گونه آموزشها را برای شما فراهم کرده که میتوانید در آنها بهعنوان مدرس، مهارت خود را به دیگران بفروشید.

همکاری در فروش
هر تصور منفی که دربارهٔ همکاری در فروش یا فروش پورسانتی بهشکل سنتی دارید، دور بریزید! همکاری در فروش در بستر آنلاین، خیلی سادهتر از روش سنتی آن است. در این روش، دیگر نیاز نیست در گرمای تابستان و سرمای زمستان، ساعتها از این مغازه به آن مغازه بروید یا چیزی را انبار کنید. در سیستم همکاری در فروش آنلاین، شما فقط نقش یک واسطه و معرف را بازی میکنید که دیگران را به خرید یک محصول، تشویق و ترغیب میکنید و بابت هر فروش موفق یا هر کلیک، پورسانت مشخصی را دریافت کنید. پلتفرمهای مختلفی هم برای همکاری در فروش وجود دارد که در راس آنها سیستم همکاری در فروش دیجیکالا قرار گرفته است.

طراحی سایت
این روزها که همهچیز با سرعت خیلی زیادی بهسمت اینترنتیشدن حرکت میکند، اگر طراحی سایت و کدنویسی یا مهارتهای مرتبط با آن را بلد باشید، نانتان در روغن است! البته، روشهای سادهتری مثل طراحی سایت با وردپرس هم وجود دارد که کار را برای شما سادهتر میکند. طراحی سایت به سرمایه نیاز ندارد و میتواند در بستر اینترنت و بهشکل فریلنسری انجام شود. مهارتهایی که به دردتان میخورد، عبارتاند از: کدنویسی وردپرس طراحی رابط کاربری UX البته نیاز نیست تمام این مهارتها را یاد بگیرید؛ حتی با دانستن یکی از آنها (مثل کدنویسی یا وردپرس) هم میتوانید از طریق ساخت سایت پول دربیاورید.
فروش عکس یا فایلهای دیجیتال
اگر عکاس هستید یا عکسها و فایلهای دیجیتال خلاقانه، حرفهای و جذابی تولید میکنید، سادهترین و بیدردسرترین راه این است که از طریق فروش این عکسها و فایلها پول دربیاورید! سایتها و پلتفرمهای خارجی زیادی مثل سایت Adobe Stock، سایت Shutterstock و سایت 500PX و… وجود دارند که میتوانید عکسهای خود را بهشکل آنلاین در آن منتشر کنید تا دیگران این عکسها را از شما بخرند. آنها مبلغی از هر خرید را بهعنوان پورسانت از آن کسر و باقی پول را به حساب شما واریز میکنند.

ترجمه، تایپ و ویراستاری
یک دستهٔ دیگر از مشاغل اینترنتی خانگی که اتفاقاً خواهان زیادی هم دارد، تایپ، ترجمه و ویراستاری است. تایپکردن به مهارت خاصی نیاز ندارد! کارفرما یک عکس، نسخهٔ دستنویس یا فایل صوتی را در اختیار شما قرار میدهد. شما با سرعت و دقت بالا، آن را در قالب ورد یا PDF تایپ میکنید و بهازای هر کلمه یا هر صفحه، مبلغ مشخصی دریافت میکنید. اگر به سایتهای کاریابی فریلنسری سری بزنید، کلی پروژهٔ تایپ با قیمتهای مختلف میتوانید انتخاب کنید. کار ترجمه و ویراستاری تخصصیتر از تایپ است و به مهارت نگارش و ویرایش و تسلط به زبان دوم نیاز دارد. ترجمهٔ کتاب و متون درسی و دانشگاهی، ترجمه و زیرنویس ویدئوها و ترجمهٔ مقالات برای وبلاگها راههای کسب درآمد از این مهارت هستند. ویراستاری هم اصولی دارد که با یادگرفتن آنها، میتوانید موقعیتهای شغلی مرتبطی را مثل ویراستاری مقالههای وبلاگ، مجلات، مقالههای علمی و کتابها پیدا کنید.
فروش آنلاین محصولات
اگر خودتان کالای خاصی تولید میکنید یا در شهر و منطقهٔ شما محصول خاصی پرطرفدار است، میتوانید آن را بهشکل آنلاین بفروشید و پول خوبی کسب کنید. خوشبختانه، ویترینهای آنلاین شما برای فروش محصولات بسیار متنوع است! یکی از راههای فروش آنلاین محصولات این است که یک پیج اینستاگرام بزنید و محصولات خود را در آن تبلیغ کنید و بفروشید. رفتهرفته که کارتان در اینستاگرام گرفت، میتوانید با ساخت یک سایت، کسبوکارتان را گسترش دهید و در گوگل هم بفروشید. روش راحتتر فروش محصولات هم این است که در سایتهای واسطه مثل دیوار و شیپور یا ترب و ایمالز محصولات خود را قرار داده و مستقیم یا با واسطه بفروشید. حتی میتوانید یک غرفه در باسلام باز کنید یا بهعنوان فروشنده در دیجیکالا، محصولات خانگی یا محلی شهرتان مثل برنج شمال، گز، شیرینیجات و تنقلات اصفهان و یزد، ادویهجات مشهد و هر محصول دیگری را که بخواهید، در این پلتفرمهای آنلاین بفروشید.

دیجیتال مارکتر
اگر در دیجیتال مارکتینگ یا زیرشاخههای آن (بازاریابی محتوایی، کارشناس سئو، گوگل ادز، محتوا، شبکههای اجتماعی و…) مهارت کافی داشته باشید، کارفرماها برایتان سر و دست میشکنند و محال است که بیکار بمانید! مثل بقیهٔ مشاغل اینترنتی، خوبی این شغل هم این است که مقید به زمان و مکان خاصی نیستید و میتوانید بهطور همزمان چند پروژه را پیش ببرید و درآمد بیشتری کسب کنید. مهارتهایی که برای مارکترشدن نیاز دارید، بسته به شاخهٔ فعالیت شما متفاوت است؛ اگر میخواهید یک مارکتر همهفنحریف باشید، باید مهارتهایی مثل موارد زیر را بلد باشید: بازاریابی و چیدن استراتژی تحلیل و بررسی تحقیق و سرچ کار تیمی و مدیریت پروژه کار با ابزارهای دیجیتال مارکتینگ تولید محتوا اجرای کمپینهای تبلیغاتی با این حال میتوانید فقط روی مهارتهای مورد نیاز یک شاخه هم تمرکز کنید و در همان متخصص شوید. برای مثال، همان طور که در بالا گفتیم، خیلی از شرکتها فردی را بهطور جداگانه برای دستگرفتن سئو یا کمپینهای تبلیغات کلیکی نیاز دارند. شما میتوانید بهعنوان کارشناس سئو، کارشناس گوگل ادز یا… ریموت با آنها کار کنید و درآمد خوبی داشته باشید.